Etiketter

söndag 9 september 2012

Yakiniku



En populär japansk rätt med mycket smak. Yakiniku förbereds minst 2 timmar innan den ska serveras.

Ingredienser (4 portioner)

800 g frusen entrecôte eller biff
knappt ½ purjolök


Marinad
1 ½ dl japansk soja
2 msk mirin (risvin)
½ dl sake eller torr sherry
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk honung
1 msk färsk riven ingefära
1 msk rapsolja


Till servering
sesamfrön
ris
japansk soja

Tillagning

  1. Låt entrecôten halvtina.
  2. Skär entrecôten i mycket tunna skivor och strimla dessa om de blir för stora.
  3. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  4. Varva köttskivorna med såsen och blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt.
  5. Låt marinera i minst 2 timmar.
  6. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i marinaden tills det mesta kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet.
  7. Strö över lite sesamfrö.
  8. Servera med ris, soja och en enkel sallad.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Arthur Metz Gewurztraminer (Frankrike, 89 kr, varunr: 5249)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar