En populär japansk rätt med mycket smak. Yakiniku förbereds minst 2 timmar innan den ska serveras.
Ingredienser (4 portioner)
800 g frusen entrecôte eller biffknappt ½ purjolök
Marinad
1 ½ dl japansk soja
2 msk mirin (risvin)
½ dl sake eller torr sherry
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk honung
1 msk färsk riven ingefära
1 msk rapsolja
Till servering
sesamfrön
ris
japansk soja
Tillagning
- Låt entrecôten halvtina.
- Skär entrecôten i mycket tunna skivor och strimla dessa om de blir för stora.
- Blanda alla ingredienserna till marinaden.
- Varva köttskivorna med såsen och blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt.
- Låt marinera i minst 2 timmar.
- Hetta upp en stekpanna och stek köttet i marinaden tills det mesta kokat in. Tillsätt purjolöken mot slutet.
- Strö över lite sesamfrö.
- Servera med ris, soja och en enkel sallad.
Vintips till receptet
Här hittade jag detta: http://www.receptcentralen.se/fest/yakiniku/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar