Ännu ett recept från Recept.nu som ska lagas i höst.
Toskansk soppa på smörbönor
En robust och vegetarisk bönsoppa som värmer och mättar.
FOTO: FREDRIK SANDIN CARLSON
Antal portioner: 4
Färdigt på: 1h
Ingredienser
400 g smörbönor
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 st chilifrukt
st selleristjälkar med blad
1 st morot
2 st stora tomater
1 l vatten
1 knippe basilika
300 g pasta
salt peppar
1 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 st chilifrukt
st selleristjälkar med blad
1 st morot
2 st stora tomater
1 l vatten
1 knippe basilika
300 g pasta
salt peppar
Gör så här
1. Blötlägg de torkade bönorna i 12 timmar. Skölj och koka dem cirka 2 timmar, eller tills de har blivit mjuka. Om de är färska kokas de i cirka 30 minuter. Ta bort cirka en fjärdedel av de kokta bönorna och mixa i en matberedare och ställ åt sidan.
2. Hetta upp vatten i en kastrull och doppa ner tomaterna i en halv minut. Skala, kärna ur och hacka dem tillsammans med sellerin och moroten. Finhacka vitlöken och chilin. Värm upp olja i en panna fräs allt i några minuter.
3. Tillsätt vatten, salt och basilikan och lägg sedan i både de mixade och hela bönorna. Låt koka upp och lägg sedan i pastan som får koka till den blir al dente, cirka 8 minuter.
4. Låt grytan stå i några minuter och dekorera eventuellt med basilikablad innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar