Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
söndag 9 september 2012
Knäckiga kokosrutor
Du behöver:
75 g smör
1 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Till glasyren:
2 msk smält smör
1 dl socker
1 1/2 dl kokosflingor
1 msk vetemjöl
1/2 dl grädde
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, smörj och bröa en 1 1/2-liters öppningsbar bakform (springform).
Eller gör en dubbel sats för långpanna
Vispa ägg och socker så det blir riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl+bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i äggsmeten. Blanda också ner det avsvalnade smöret och mjölken. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 min.
Blanda under tiden alla ingredienser till glasyren(behöver inte kokas). Bre glasyren över kakan när den har gräddats i 20 min, ställ tillbaka den i ugnen i ca 15 min till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
MUMS!!!
SvaraRaderadetta borde jag testa :-)
Kram