Etiketter

måndag 11 juli 2011

Norrlännskans parfait


Detta måste jag bara prova!!!!






Kock: Lotta Hed TV-program: Halv åtta hos mig 
En len parfait av messmör, whisky och svenska hallon serveras med ett mandelflarn. Ibs! Blandningen ska stå 5 timmar i kylen. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där vanliga amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Antal portioner: 4
Färdigt på: 10 min
3 dl grädde
1 dl messmör
4 st äggulor
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 kapsyl whisky (blended Tex JW Red Label)

200 g hallon
2 tsk vaniljsocker
0.5 dl socker
1 skiva citron
4 st mandelflarn
Foto: TV4
FOTO: TV4
Tips
Vin: 
Chateau du Juge Cadillac

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Recept.nu kan därför inte gå i god för receptet.

Gör så här

1. Norrlänskans parfait: Vispa grädden hårt, tillsätt äggulor, florsocker, vaniljsocker och messmör. Rör ner det i grädden. Häll smeten i frysform samt frys in i minst 5 timmar.
2. Hallonsås: Blanda hallon, socker, vaniljsocker samt citronskiva. Koka upp och ställ åt sidan. Garnera med ett mandelflar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar