Etiketter

lördag 7 januari 2012

Jämtlandspaj

Pajdeg

1 sats
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
3 msk iskallt vatten

Skär smöret i små bitar
Mixa i matberedare till en smulig massa
Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen och nagga bottern med en gaffel, Låt vila ca 30 minuter i kylen
Sätt ugnen på 225 grader och förgrädda skalet i mitten av ugnen i 10 minuter

Fyllning: 

Köttfärs
Blå bands kantarellsås
Baby spenat
Ost

Förgrädda skalet
Lägg babyspenat i botten - är den fryst - låt den rinna av ordentligt.
Bryn köttfärsen och gör såsen enligt anvisning men använd bara mjölk. Blanda ner färsen i såsen och häll detta i skalet. Smaka av med salt och peppar.
Täck med riven ost.

Har du färska kantareller - stek dom och strö över innan osten.

Servera med en sallad.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar