
4 portioner
2 gula lökar - grovt hackade
4 st vitlöksklyftor - skivade
1-2 st röd chili - skivade med kärnor
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk rökt paprika
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad fänkålsfrö
1 st lagerblad
2 msk tomatpuré
3 dl kalvfond
salt
Olja till stekning
800 gram högrev i tärningar.
Bryn bitarna av högrev i olja tills köttet fått fin yta och färg.
Tillsätt lök, kryddor och tomatpuré
Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och kalvfond
Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills köttet kokat sönder helt.
Smaka av med salt och servera din chili med gräddfil och bröd.
Bild och recept från: Recept.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar