Etiketter

söndag 10 juli 2016

Krämig köttfärspaj

Det här behöver du :
3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt och ev. lite kryddor
Fyllningen :
600 gram köttfärs
smör
1 finhackad gullök
1 vitlök
1/2 msk torkad timjan
1 msk kalvfond
3 msk stark chilisås
1 1/2 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
1 tsk salt
1 burk med små krispiga champinjoner
Nymalen peppar
2 dl riven ost + 1/2 dl creme fraiche
Skivad tomat
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Nyp ihop pajdegen och kavla ut i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter. Värm upp en panna och fräs finhackad lök och vitlök glasigt i smöret. Pudra ner timjanen och  vänd om , rör ner färsen och fräs tills den är klar, vänd ner fond och chilisås ( Mer eller mindre efter smak )  vänd ner creme fraiche, och philadelphiaost.Smaka av med salt och peppar  Dela de små chammpinjonerna och blanda i innan du fyller pajskalet med fyllningen. Skiva tomaterna och toppa på fyllningen och rör ihop ost med creme fraiche och toppa tomaterna. Grädda tills i cirka 20 minuter eller tills pajen fått en fin färg.
Klar att serveras, och gott med lite creme fraiche.

hämtat från: http://www.jennysmatblogg.nu/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar