Etiketter

tisdag 20 september 2011

Kryddsotad gravad lax med picklade grönsaker och tomatsallad

Från programmet halv åtta hos mig. En spännande rätt som ska testas.

Lax
1 bit ganska tjock gravad laxfilé, cirka 300 g
2 msk blandade kryddor av:
Sesamfrö
Senapsfrö
Svartpeppar
Vitpeppar
Kummin
Paprikapulver
Dragon

Picklade grönsaker1 st morot, gul
1 st morot, orange
En bit gurka
Persilja
Lag på 1 dl ättika 12%,
2 dl socker blandat i 3 dl vatten

Tomatsallad2 st tomater
3 st schalottenlökar
1 msk olivolja
0.5 msk balsamvinäger
Peppar
Parmesanost, hyvlad
Prusciutto
Gräslöksstrån, till garnering
0.5 st limefrukt
Dillkvist, till garnering

Gör så här

1. Skär laxen i fyra bitar och rulla varje bit i kryddblandningen.
2. Halstra dem snabbt i stekpanna strax före serveringen.
3. Blanda till lag.
4. Hyvla grönsakerna tunt.
5. Låt grönsakerna dra i lagen minst en timma.
6. Skär tomater och schalottenlök fint.
7. Häll på dressingen.
8. Lägg upp på tallrik och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar