Etiketter

onsdag 4 december 2013

Koreansk kyckling med mandusås



Ingredienser
 4
handle
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 1/2 dl japansk soja
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit
  • 1/2 krm chilipulver
  • 1 msk olja
  • 1 msk sesamfrö
  • 900 g kycklinglår
  • 1/2 gurka
  • salt
  • 2 morötter
  • 1 burk böngroddar (à 280 g)
  • 2 msk fryst gräslök


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Koka ris eller annat gryn enligt förpackningens anvisning.
  3. Blanda soja, socker, ättika, chilipulver, olja och sesamfrön till en mandusås.
  4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stek kycklingen mitt i ugnen 20-25 minuter. Vänd då och då och pensla hela tiden med hälften av mandusåsen.
  5. Skala och skiva gurkan i tunna skivor, salta lätt. Skala och skiva morötterna tunt med en potatisskalare. Skölj böngroddarna och låt dem rinna av.
  6. Blanda grönsakerna med gräslök och resten av mandusåsen och låt marinera en stund.
  7. Servera kycklingen med grönsakerna och ris eller annat gryn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar