Etiketter

måndag 7 april 2014

Randig panacotta

 Vit pannacotta

1 ½ gelatinblad
50 g vit choklad
2 ½ dl grädde
½ tsk vaniljsocker



Mörk pannacotta

1 ½ gelatinblad
75 g mörk choklad
2 ½ dl grädde

(Samma bruksanvisning för mörk som ljus pannacotta)

Gör så här

Lägg gelatinbladen i iskallt vatten.
Riv eller hacka chokladen.
Låt grädden koka upp och ta sedan av från plattan,
häll i choklad, rör om och låt smälta.
Krama ur gelatinbladen ordentligt och vispa ner.
Häll upp lite pannacotta i botten på ett glas, ställ i frysen 5-15 minuter eller tills lagret har bildat en hinna, häll sedan på nästa lager, fortsätt så ända till kastrullerna är tomma. Rör om i kastrullerna mellan varven och kom ihåg att dom inte ska stå på varm platta.
När du tömt kastrullerna kan du placera pannacottan i kylen låt stå minst 2 timmar innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar