Etiketter

onsdag 15 oktober 2014

Hjortronsorbet och messmörsglass med sockerkaka

Svegs efterrätt i Stora matslaget.

Hjortronsorbet, messmörsglass och sockerkaka.

NGREDIENSER

    Sockerkaka:

    • 3 stägg
    • 2,5 dlsocker
    • 50 gsmält smör
    • 1 dlmjölk
    • 3,5 dlmjöl
    • 2 tskbakpulver
    • 2 tskvaniljsocker
    • 1 nypa(or)salt

    Messmörglass:

    • 2 stäggulor
    • 4/5 dlsocker
    • 150 gmessmör
    • 2 dlvispgrädde

    Hjortronsorbet:

    • 350 ghjortonpuré
    • 240 gkall sockerlag, gjord på glykos, socker och vatten

    Brynt smörpulver:

    • 20 gbrynt smör
    • ca 80 gmalto
    • ca 10 gflorsocker

    SÅ LAGAR DU

    Sockerkaka:
    Vispa ägg, socker, vaniljsocker hårt. Blanda smör och mjölk, rör sedan ner i äggsmeten. Smöra och bröda en valfri sockerkaksform. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 min. Vid servering: Stansa ur önskade bitar av kakan och smörstek gyllenbrun.
    Messmörsglass:
    Vispa ägg och socker, tillsätt messmör. Vispa grädden och blanda med äggsmeten. Kör i glassmaskin till önskad konsistens.
    Hjortronsorbet:
    Blanda och kör i glassmaskin.
    Brynt smörpulver:
    Låt smöret svalna och mixa hastigt ihop alla ingredienser till ett fint pulver.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar