Etiketter

tisdag 14 oktober 2014

Pulled pork

Pulled pork
5vitlöksklyftor
1 1/2 tskcayennepeppar
1 mskfarinsocker
1 1/2 mskpaprikapulver
1 mskflingsalt
1 1/2 kilofläskkarré
1 mskstött spiskummin
Sås till pulled pork
1/2 tsksalt
1/2 dläppelcidervinäger
1/2 tsktabasco
1 mskworcestersås
1/2 dlfarinsocker
2 dlketchup
2 krmnymald svartpeppar

Tillagning: 20 min + 12 timmar i kylen + 8 timmar i ugnen
Pulled pork:
1. Stick i köttet med en gaffel (för att kryddorna ska kunna ta sig in). Skala och finhacka vitlöken. Blanda med paprikapulver, farinsocker, spiskummin, flingsalt och cayennepeppar och gnid in köttet. Lägg i en ugnssäker form. Täck med plast. Låt stå ca 12 timmar i kylen.
2. Sätt ugnen på 125 grader. Ta bort plasten från köttet och ställ det mitt i ugnen. Låt stå ca 8 timmar.
3. Sås: Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt den koka upp. Låt koka ca 3 min och låt sedan såsen kallna.
4. Pensla köttet 3–4 gånger med såsen när ca 1 timme återstår av tillagningstiden. Ta ut och riv köttet i bitar med gafflar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar