Etiketter

fredag 14 september 2012

Jordnötskladdkaka


Kaka
150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 ½ dl (210 g) vetemjöl
1 dl kakao
1 förpackning (rulle) Center, eller andra kolafyllda chokladbitar
Topping
200 g mörk choklad
2 dl salta jordnötter (jag gillar kombinationen salt/sött, om man inte gillar det så ta osaltade nötter)
1. Smörj en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa ihop socker och ägg lätt. Blanda mjöl och kakao och vispa ner det i äggblandningen tillsammans med smöret.
4. Häll smeten i formen. Tryck ner kolagodiset i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 min. Låt svalna och lossa sedan formens kant.
5. Smält chokladen till toppingen försiktigt över vattenbad eller i mikron. Rör ner nötterna och bred blandningen över kakan. Låt stelna i kylen. Ta fram den en liten stund i rumstemperatur innan servering annars blir chokladen så hård att skära i.

1 kommentar: