Etiketter

söndag 9 september 2012

Knäckiga kokosrutor


Du behöver: 
75 g smör 
1 ägg 
2 dl socker 
3 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker 
1 dl mjölk 

Till glasyren: 
2 msk smält smör 
1 dl socker 
1 1/2 dl kokosflingor 
1 msk vetemjöl 
1/2 dl grädde 

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, smörj och bröa en 1 1/2-liters öppningsbar bakform (springform). 


Eller gör en dubbel sats för långpanna

Vispa ägg och socker så det blir riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl+bakpulver och vaniljsocker och vänd ner det i äggsmeten. Blanda också ner det avsvalnade smöret och mjölken. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 min. 


Blanda under tiden alla ingredienser till glasyren(behöver inte kokas). Bre glasyren över kakan när den har gräddats i 20 min, ställ tillbaka den i ugnen i ca 15 min till.




1 kommentar: