Etiketter

fredag 10 januari 2014

Formfranska

50 gr jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk flytande honung
2 tsk brödsirap
1 dl god olivolja
1,5 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl speical
smör
sesamfrön och/eller vallmofrön till brödformarna
Flingsalt till utbakning
1 ägg till pensling

Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt
Tillsätt durumvetemjölet och till sist specialvetemjölet tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
Jäs i en bunke under duk i ca 40 minuter till dubbel storlek.
Smöra och bröa 2 formar med sesamfrön eller vallmofrön – eller en av varje.
Dela degen i två delar, knåda och rulla ut till 2 limpor och lägg i formarna.
Låt jäsa under duk till dubbel storlek – ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla limporna med ägg och strö över flingsalt och gör ett snitt på längden.
Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på brödgaller.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar