500-600 gr nötkött av filé, biff el rostbiff
2 msk smör
1 gul lök
200 gr färska champinjoner
2 msk tomatpuré
2 msk fransk ljus senap
1 1/2 krm svartpeppar
Salt
3 dl smetana (sur tjock grädde) el 1 dl gräddfil+2 dl creme fraiche.
Servera till ris
Skär köttet i tunna strimlor och löken i tunna skivor. Skiva champinjonerna. Fräs lök och svamp till all vätska från champinjonerna kot in. Hetta upp en stor stekpanna och bryn köttet hastigt i smör i omgångar så att det inte kokas utan blir brynt.
Kryda med salt och peppar.
Blanda kött, svamp och lök, tomatpuré och senap i en gryta. Tillsätt grädden och hetta upp. - Får ej koka.
Servera.
Recept från min röda anteckningsbok
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar