200 g smör
2 1/2 dl strösocker
4 st ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 msk frystorkat pulverkaffe
75-100 gr mandel
Glasyr:
150-200 g ljus choklad - tex mjölkchoklad alt ljus blockchoklad.
Smält smöret sakta i en stor kastrull. Det får inte sjuda. Ta av kastrullen och rör i socker. Blanda sen i socker och sedan äggulorna en i taget och rör om kraftigt.
Skålla, skala och hacka mandeln grovt.
Stöt pulverkaffet och blanda i mjölet tillsammans med den hackade mandeln. Häll sedan detta i smeten.
Smält chokladen i vattenbad och rör ner i smeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner försiktigt i smeten.
Grädda i 200 grader i ca 30 minuter i en form med löstagbar kant och med bakplåtspapper i botten.
Stjälp upp kakan och låt svalna. Den kan nu täckas med mer choklad.
Recept från min röda anteckningsbok
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar