Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
måndag 8 augusti 2011
Räksoppa med halstrad markulksmedaljong
4 port
500 gr oskalade räkor
1/2 gul lök
1/2 mindre morot
1 knippe persilja
ca 2 msk smör
4 msk tomatpuré
1 1/2 fiskbuljongtärning som löses i 2 dl vatten
2 dl torr sherry alt. 1/2 dl konjak och 1 1/2 - 2 dl torrt vitt vin
5-6 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/3 krm cayennepeppar
smaka av med salt.
Tillbehör
250 gr marulk el gösfilé
4 skivor vitt bröd
1/2 dl finhackad persilja
räkor
Skala räkorna och spara skal och rens till soppkoket.
Hacka lök och persiljestjälkarna och tärna moroten fint - persiljebladen finhackas och sparas till garnering.
Fräs smöret i en panna. tillsätt lök, persilja och morot samt tomatpurén. Låt fräsa något minut. Tillsätt skalen och fräs ytterligare någon minut. Häll i buljongen, späd med vin och vatten. Koka upp och tillsätt grädden och creme fraiche och koka i 15 minuter. Sila soppan i finmaskig sil. Koka upp och smaksätt med salt och peppar.
I samband med servering halstras fisken i het panna.
Skär filén i portsionsmedaljonger krydda med salt och peppar. Pensla lätt med olja och halstra på hög värme i torr panna ca 2 minuter per sida.
Kantskär brödet och dela i trekanter och stek dem gyllenbruna. Strö persilja över det nystekta brödet.
Fördela soppan het i varma tallrikar och lägg en fiskmedaljong i varje tallrik. Garnera med räkor och bröd.
Servera omgående.
Man kan också använda kräftor och hummer till soppan och bränna av skalen med konjak då man fräser skalen.
Recept från min anteckningsbok
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar