2,5 dl vetemjöl
1 dl vispgrädde
Äggvita
Pärlsocker
1. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt grädden och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila kallt i 1 timme.
2. Kavla ut degen och ta ut rundlar med mått. Gör ett mindre hål i mitten
3. Pensla kakorna försiktigt med lätt uppvispad äggvita och strö på pärlsocker. Var försiktig så att det inte kommer äggvita på kanterna för då höjer inte kakorna sig lika fint.
4. Lägg på plåt med bakpapper och grädda i 225 grader, 6–7 minuter
Man tager vad man haver när man ska göra kransform - en liten mugg och en liten tratt.
Bilden är min egen
3. Pensla kakorna försiktigt med lätt uppvispad äggvita och strö på pärlsocker. Var försiktig så att det inte kommer äggvita på kanterna för då höjer inte kakorna sig lika fint.
4. Lägg på plåt med bakpapper och grädda i 225 grader, 6–7 minuter
Man tager vad man haver när man ska göra kransform - en liten mugg och en liten tratt.
Bilden är min egen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar