Etiketter

tisdag 9 augusti 2011

Blåbärspaj med strössel

Pajdeg:75 g smör2 dl vetemjöl2 msk florsocker0.5 st ägg0.5 msk vatten

Fyllning:250 g frysta blåbär2 dl blåbärsylt1 msk balsamvinäger2.5 msk potatismjöl

Jag hade ingen sylt hemma och heller ingen balsamvinäger så detta hoppade jag över.



Havresmulor till toppen:75 g smör2.5 dl havregryn1.5 dl socker


Strösslet blev lite väl sött så jag kommer minska på sockret till nästa gång.



1. Blanda samman smör, mjöl och florsocker.
2. Tillsätt ägg och vatten, arbeta så att degen precis binder.
3. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter innan kavling.
4. Kavla ut degen och fyll en 24 diameters pajform med räfflad kant, nagga botten med gaffel och fäst kanterna noga med aluminiumfolie.
5. Förbaka pajskalet i gyllene i 175 grader, cirka 10 minuter.
6. Blanda ihop fyllningen till pajen och fyll det förbakade pajskalet.
7. Smält smöret i en kastrull eller micro.
8. Blanda i havregryn och socker, låt svälla 2 minuter.
9. Strössla havresmulet över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i 175 grader, cirka 25 minuter.

Receptet kommer från recept.nu och är Leilas från början - bilden är min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar