Receptet kommer från Ica.
- PORTIONER: 8
Ingredienser
3 fläskfiléer
- 3 vitlöksklyftor
- 1 liter vatten
- 0,8 dl grovt salt
- 5 kvistar färsk rosmarin
- malen vitpeppar
Marinad 2
- 1 vitlöksklyfta
- 1 citron
- 2 dl olivolja - av bra kvalite
- 2 msk finhackad rosmarin
- salt och grovmalen vitpeppar
Sätt ugnen på 175 grader
Putsa fläskfiléerna, krydda och bryn runt om i smör. Lägg över i en ugnssäker form, stick en termometer i mitten på den tjockaste delen. Stek tills innertempen är 70 grader.
Marinad 1
Skala och skiva vitlökarna, koka upp vatten, salt och rosmarinkvistar och vitlök och grovt malen vitpeppar - låt svalna. Lägg köttet i marinad så att det täcker köttet. Täck och ställ i kylen över natten.
Marinad 2
Skala och finhacka vitlök, skala citronen och skär skalet i strimlor, koka upp lite vatten, lägg ner skalet och låt koka i 3 minuter. Häll av vattnet och blanda skalet med citronjuice, olivolja, rosmarin, vitlök och grovmalen vitpeppar.
Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat med kant. Häll på marinaden och låt marinera i minst 2 timmar. Låt köttet bli rumsvarmt vid servering.
Bilden är min egen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar