Etiketter

tisdag 9 augusti 2011

Dubbelmarinerad fläskfilé

En favorit som jag nu gjort ett par gånger. Gott med potatisgratäng och en god sallad till

Receptet kommer från Ica.


  • PORTIONER: 8
Ingredienser
3 fläskfiléer
    Marinad 1
    • 3 vitlöksklyftor
    • 1 liter vatten
    • 0,8 dl grovt salt
    • 5 kvistar färsk rosmarin
    • malen vitpeppar
    Marinad 2
    • 1 vitlöksklyfta
    • 1 citron
    • 2 dl olivolja - av bra kvalite
    • 2 msk finhackad rosmarin
    • salt och grovmalen vitpeppar
    Gör så här

    Sätt ugnen på 175 grader

    Putsa fläskfiléerna, krydda och bryn runt om i smör. Lägg över i en ugnssäker form, stick en termometer i mitten på den tjockaste delen. Stek tills innertempen är 70 grader.

    Marinad 1
    Skala och skiva vitlökarna, koka upp vatten, salt och rosmarinkvistar och vitlök och grovt malen vitpeppar  - låt svalna. Lägg köttet i marinad så att det täcker köttet. Täck och ställ i kylen över natten.

    Marinad 2
    Skala och finhacka vitlök, skala citronen och skär skalet i strimlor, koka upp lite vatten, lägg ner skalet och låt koka i 3 minuter. Häll av vattnet och blanda skalet med citronjuice, olivolja, rosmarin, vitlök och grovmalen vitpeppar.

    Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat med kant. Häll på marinaden och låt marinera i minst 2 timmar. Låt köttet bli rumsvarmt vid servering.
      Bilden är min egen

      Inga kommentarer:

      Skicka en kommentar