Etiketter

söndag 27 mars 2011

Jordärtkoksgratäng med curry

Ingredienser

1 kg jordärtskockor
2 tsk salt
1 dl vispgrädde
1 tsk curry
2 krm salt
1 dl lagrad ost, riven
Tillagning

1. Skala jordärtskockorna.
2. Sätt ugnen på 225°.
3. Koka dem i saltat vatten (2 tsk salt/liter vatten), vattnet ska precis täcka, 20-25 minuter.
Är skockorna små räcker kanske en koktid på ca 15 minuter.
Känn med en sticka. Skockorna ska vara knappt genomkokta, så att de inte mosar sig. Häll av vattnet.
4. Lägg skockorna i en ugnssäker form.
5. Blanda grädde, curry och salt. Häll blandningen över skockorna och strö över osten.
6. Gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter, tills rätten fått en gyllene färg.
Ett recept från: Allt om mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar