Etiketter

tisdag 22 mars 2011

Kotlett och skinkgratäng

Det här behöver du till ca 4 pers:



600 gram fläskfilé eller benfri kotlett
3 stora skivade tomater
150-200 g strimlad rökt skinka alt bacon
200 g färska champinjoner skivade
2 dl sky ( vatten som du vispar ur stekpannan med)
½ kalvbuljongtärning
4 dl grädde
2-3 msk senap slotts original eller skånsk.
1 pressad vitlöksklyfta
Riven ost till gratinering, gärna parmesan





Gör så här:



1. Skiva köttet i ganska tunna skivor och banka ut dom lite.
Stek i smör och krydda med salt och peppar.
Ta upp köttet och vispa ur pannan med 2 dl vatten.
Häll skyn i en kastrull så länge.


2. Fräs champinjonerna i lite smör. Spara skyn och häll över i kastrullen.


3. Klä kanter och botten på en gratängform med de skivade tomaterna.
Lägg köttskivorna ovanpå, och sedan champinjonerna.
Strössla till sist över den strimlade skinkan.


4. Vispa ner grädde, buljongtärningsenapen och vitlöken i kött och svampspadet i kastrullen.
Häll såsen i gratängformen.
Strö över den rivna osten och gratinera i ugnen i ca 15-20 min i 225º.

Servera detta med råstekt potatis och en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar