Etiketter

fredag 21 november 2014

Chokladpaj




hittat på alltommat.se
Chokladpaj
Jacob ändrade om lite i receptet, bytte ut mörk sirpa mot ljus , och uteslöt några ”överflödiga” ingredienser.  Denna chokladpajen måste ni bara baka snart!

Du behöver det här till denna pajen:
75 gram smör
200 gram Maryland coockies
Chokladkola:
50 gram smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk kakao
1 dl ljussirap
Vit chokladkola
50 gram smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl ljussirap
200 gram vit choklad
Serveras med vispad grädde
Gör din chokladpaj så här:
Smält smöret,  mixa kaksmulorna och rör ihop med smöret. Tryck ut i en rundform med avtagbara kanter cirka 22 cm. Ställ kallt medan du gör chokladen.
Blanda socker, sirap, grädde & kakao i en kastrull och låt koka upp i 10 minuter till 120 grader. Dra bort kastrullen från värmen, och rör ner smöret. Häll chokladkolan över pajskalet och ställ kallt.
Börja nu med den vita chokladkolan : Hacka / bryt chokladen.  Mät upp grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka upp i cirka 10 minuter till 120 grader. Dra kastrullen åt sidan och vänd ner smör och choklad och rör tills smeten är slät. Häll upp detta på chokladlagret och ställ kallt i kylskåp några timmar.
Ta fram pajen tio minuter innan servering, väldigt gott med en klick lättvispad grädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar