Från http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2013/08/22/gyros-pa-flaskytterfile/
Det här behöver du :
1 stor fläskytterfile
pitabröd
valfria grönsaker
1 stor fläskytterfile
pitabröd
valfria grönsaker
Kryddningen :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
Skaka om kryddorna så är gyrosblandningen klar.
Marinaden :1/2 pressad citron
1/2 dl olivolja
2-3 msk gyroskrydda
1/2 dl olivolja
2-3 msk gyroskrydda
Serveras med vitlökssås
Gör så här:Blanda ihop kryddningen ( som räcker till många portioner )
Skär köttet i små delar ( jag tycker att det är lättast att jobba med halvfryst)
Blanda ihop marinaden och lägg köttet i den , gärna 4 timmar innan den ska lagas.
Hetta sedan upp en panna och fräs köttet klar. Om det önskas starkare kan du krydda lite mer under stektiden.
Skär köttet i små delar ( jag tycker att det är lättast att jobba med halvfryst)
Blanda ihop marinaden och lägg köttet i den , gärna 4 timmar innan den ska lagas.
Hetta sedan upp en panna och fräs köttet klar. Om det önskas starkare kan du krydda lite mer under stektiden.

När köttet är klart så är det bara att servera med pitabröd, grönsaker och vitlökssås.
Enkelt och urgott!
Enkelt och urgott!
Mums!
SvaraRaderaVad spännande det låter supergott :-)
Kram