Etiketter

fredag 9 januari 2015

Biff med bambuskott - som på kinarestaurangen

(4 personer)

Köttet:
300 g ryggbiff (lövbiff funkar också i värsta fall)
1 msk färskriven ingefära
2 msk maizenamjöl
3 msk vatten
0,5 tsk salt

Såsen:
2 små gula lökar
ca 12‑15 färska champinjoner
1 stor burk bambuskott
3 vitlöksklyftor
1 köttbuljongtärning
1½‑2 msk kinesisk soja
4 msk ostronsås
1 msk hoisinsås
½ msk sesamolja
4 dl vatten
(Maizenamjöl + vatten till eventuell redning)

Gör såhär:

  • Strimla biffen tunt, enklast går om den är lite halvfrysen.
  • Blanda ihop riven ingefäran, vatten, salt och maizena.
  • Blanda ihop det med köttet och låt marinera över natten (iallafall minst tre timmar).
  • Skala och skiva löken i tunna klyftor. Skiva champinjonerna.
  • Stek lök och svamp i matolja tills det börjar få lite färg.
  • Lägg över i en bunke och ställ åt sidan så länge.
  • Hetta upp matolja i stekpannan och stek köttet tillsammans med vitlöken.
  • När köttet börjar bli klart, tillsätt lök, svamp och bambuskott och häll genast på soja, ostronsås,
  • hoisinsås, sesamolja och vattnet.
  • Smula i buljongtärningen.

Låt puttra ihop a 5‑10 minuter under omrörning.
Vid behov; rör ihop lite maizenamjöl med lite vatten och red såsen. Koka tills den tjocknar en
aning.

Servera med jasminris.

biffmedbambuskott



Källa: http://ensmakavkarin.com/2014/07/12/biffmedbambuskottsompakinakrogenfastgodare/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar