Etiketter

fredag 9 januari 2015

Pulled beef

4 port

ca 800 gr högrev
2 röda chilifrukter
1 tsk rökigt paprikapulver - smoked paprika
1 tsk spiskummin - malen tog jag
1 tsk mald koriander
2 tsk chilipulver
1 tsk grovmald svartpeppar
2 tsk salt
4 msk tomatpuré
2 msk japansk soja
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2,5 dl coca-cola eller öl
ev 1 msk whisky bourbon

Servera med:
Hamburgerbröd
sallad
coleslaw
skivad rödlök eller inlagd rödlök
Potatisklyftor

Man kan minska på chilin eller ta bort kärnor och hinnor ur den färska för att minska på hettan. Det blir rätt starkt.

Finhacka chilin med kärnor och hinnor kvar. Blanda den hackade chilin med kryddor, salt, tomatpuré och soja. Pressa i vitlöksklyftorna.

Gnid in köttet med kryddpastan

Lägg köttet i en gryta med tätslutande lock som tål att stå i ugnen - jag använder lergryta!
Skala löken och skär i klyftor och lägg bredvid köttet och häll över coca-colan alt öl och ev whisky. Ställ in i ugnen. 125 grader i 8 timmar. Används lergryta ställs den in i kall ugn.

Låt köttet svalna lite och dra sen isär det med två gafflar. Servera köttet i hamburgerbröd med sallad, coleslaw, rödlöksringar - jag använder inlagd rödlök, och potatisklyftor i ugn eller pommes.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar