Etiketter

onsdag 2 augusti 2017

Räkor Indienne - Heta räkor


Ingredienser

  • 400 g skalade räkor
  • 4 port ris
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 purjolök
  • 2 tsk curry
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 2 dl mellangrädde
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tina räkorna om de är frysta.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Ansa och strimla paprikorna och purjolöken.
  4. Fräs grönsakerna och curryn hastigt i matfettet. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt sjuda ca 5 minuter. Rör ner grädden och smaksätt med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.
  5. Servera med ris och sallad.


Alternativ

1-2 msk Srirachasås
Inga krossade tomater och ingen paprika
En skvätt chilisås - efter smak
Creme fraice
Vispgrädde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar