Etiketter

onsdag 13 januari 2016

Piroger med spenat och mozarella



piroger med spenat och mozzarella


Ingredienser till 10 stycken piroger

Deg:
1/4 pkt jäst
2 dl fingervarmt vatten
0,5 dl olivolja
5,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
Fyllning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
400 g färsk spenat
muskot
salt och peppar
200 g mozzarella
+1 ägg till pensling
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke.
2. Blanda i vatten och olja och rör tills jästen löst upp sig.
3. Tillsätt mjöl och salt och arbeta ihop till en fast deg.
4. Täck över bunken med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
5. Medan degen jäser: Finhacka löken och vitlöken.
6. Fräs löken mjuk i en stor stekpanna eller wokpanna.
7. Tillsätt spenaten och stek ihop i ca 5 minuter. Smaka av med muskot, salt och peppar.
8. Skiva mozzarellan och lägg bitarna på lite hushållspapper så att de får rinna av och att det inte är så mycket vätska kvar.
7. Dela degen i 10 delar. Kavla ut varje del till en rund platta på ca 15 cm i diameter.
8. Lägg ett par matskedar fyllning på varje platta. Lägg en bit mozzarella ovanpå.
9. Vik ihop degen ovanpå fyllningen.
10. Lägg pirogerna på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa i 15 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
11. Baka mitt i ugnen i 13-15 minuter tills de har fått fin färg.

Hittat här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar