Etiketter

onsdag 13 januari 2016

Räkor i kokosmjölk

Räkor i kokosmjölk


Ingredienser

Räkor i kokosmjölk

  • 500 g räkor
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2,5 krm sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk fisksås
  • 400 g kokosmjölk

Servera med:

  • 250 g äggnudlar

Så här gör du
1. Skala räkorna. Skiva purjolök, paprika och vitlök i tunna skivor och fräs mjuka i olja i en wok eller gryta. Blanda i sambal oelek, paprikapulver och fisksås. Rör runt någon minut
2. Koka nudlarna enligt instruktionen på förpackningen.
3. Rör ner kokosmjölken med grönsakerna och låt allt puttra 2-3 minuter. Smaka av med mer sambal oelek och fisksås. Ta av grytan från spisen och lägg ner de skalade räkorna. Rör runt och låt stå någon minut innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar