Etiketter

måndag 15 februari 2016

Bombay-scampi med indiskt mangoris och limeyoghurt

4 port

3 dl basmatiris
6 dl vatten
1 tsk salt
10 gröna kardemummakapslar

600 g scampi eller tigerräkor
2 msk mango chutney
1 tsk spiskummin
1 msk olivolja
flingsalt
Svartpeppar
1/2 finhackad röd chili - mild

2 msk smör
1 msk rapsolja
2 stjälkar citrongräs, finhackat
1 msk senapsfrö
1 tärnad mango
1,5 dl rostat mandelspån (rosta med flingsalt i torr stekpanna)
flingsalt

1 kruka grovt hackad koriander till garnering

Limeyoghurt
2 dl tjock grekisk yoghurt
1 msk flytande honung
1 lime - rivet skal och saft från halva
Svartpeppar

Spola av riset, koka det under lock med salt och kardemumma.

Marinera räkorna i mangochutney, spiskummin, olivolja, salt, peppar och chili.

Stek citrongräs och senapsfrö hastigt i smör och olja i en stekpanna. Blanda i riset försiktigt och tag av från värmen.

Blanda mangon med riset och vänd slutligen i den rostade mandeln.

Stek räkorna hastigt i en riktigt het panna.

Lägg riset på serveringsfat och häll räkorna över och garnera med koriander.

Limeyoghurt
Riv skal, pressa saften och blanda med resten av ingredienserna.


Tips: Scampin/Räkorna finns styckfrys i påse, tina långsamt i rumstemperatur på papper - dom ska vara torra när dom marineras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar