Etiketter

måndag 15 februari 2016

Thailaxsida med krispig primörsallad

6 portioner

1,5 kilo hel laxsida
1 tumstor bit färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
3 stjälkar citrongräs
1/2 röd chili - mild
1/2 dl flytande honung
2 msk japansk soya

Krispig primörsallad

1 ask sockerärtor
1 äpple - granny smith
2 knippen rädisor
2 avokado
2 askar (300g) munggroddar
1/2 röd chili - mild
3 msk japansk soya
1 msk sesamolja
1 msk flytande honung

Lime och färsk koriander till servering.

Sätt ugnen på 250 grader
Lägg laxen på en plåt med skinnsidan ned
Riv ingefäran och vitlöken på rivjärn, finhacka citrongräset och chili.
Lägg detta på fisken och ringla över honung och soja, gnid in laxen med kryddorna.

Stek i ca 10 minuter och lägg upp på ett serveringfat.

Krispig primörsallad
Strimla sockerärtorna och äpplet, skiva rädisorna tunt och skiva avokadon.
Blanda grönsakerna med groddar och finhackad chili.
Smaksätt med soja, sesamolja och honung.
Toppa med grovt hackad koriander och servera med lime.

Tips - gör salladen först så att fisken är varm vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar