Etiketter

måndag 8 augusti 2011

Drömgoda skaldjurssnäckor

6 port

1 burk musslor
100 g frysta kräftstjärtar eller räkor
1 msk smör
1 msk mjöl
2 dl musselspad och räkspad
1 dl grädde
1 msk tomatpuré
salt och peppar
6 snäckskal

Låt skaldjuren rinna av och ta vara på spadet.

Fräs matfettet i en kastrull och rör ner mjölet och späd med spad och gärna torrt vitt vin. Sjud några minuter. Tillsätt grädde, tomatpuré och rör om. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran i snäckskal i en långpanna. Stötta upp skalen med folie som tillknycklats och fördela röran i formarna. Ställ in under grillvärme och stek tills det puttrar. Servera genast med vitt bröd, öl el vin.

Egen fundering - man kan använda smördegssnäckor.


Recept från min anteckningsbok

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar