Etiketter

söndag 14 augusti 2011

Hallongrottor

 22 st


4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gr smörr (eller margarin)
Hallonsylt eller annan sylt



  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det. Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare. Om du låter degen vila en liten stund i kylen blir den lättare att hantera.
  3. Forma degen till valnötsstora bollar. Lägg i muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite sylt.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt kallna på galler.



Bilden är mina egna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar