Etiketter

fredag 29 juni 2012

Chimichurrin


Chimichurrin häller man på det färdiggrillade köttet och den smakar ljuvligt till såväl kyckling som nöt- och fläskkött. Ja, till och med till en god chorizo, eller varför inte grillad makrill? Receptet kommer från boken Till grillat - såser, marinader, sallader och lite sött.
4 portioner
Tid - 5 min
2 st vitlöksklyftor
2 dl färsk oregano
1/2 röd chili - om den är mild kan du ta mer
1 dl bra och god olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk strösocker
salt och grovmalen svartpeppar
Hacka vitlöken och oreganon mycket fint
Kärna ur och finhacka chilin
Blanda i en skål, häll över olja, vinäger och socker. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Kan förvaras i kylen i ca 1 vecka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar