Etiketter

lördag 30 juni 2012

Morotskaka

Receptet kommer från Leilas bok - a peace of cake.

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl rårivna morötter
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten
4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt kakan svalna
Cream Cheese Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
Saften från en halv lime
1. Vispa alla ingredienser krämigt.
2. Bred frostingen över kakan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar