Etiketter

måndag 11 juni 2012

Papas arrugadas con mojo picón och mojo rojo




När man inte har papper och penna men väl sin mobil kan man göra som mig - ta kort på receptet i en tidning jag läste på allmän plats :)

ALTERNATIV!!!!

Potatisen

SÅ HÄR SKRYNKLAR DU POTATISEN:

Till fyra personer behöver du ca 1 kilo potatis. Börja med att välja ut små potatisar, gärna mumsbit-storlek, och tvätta dem noga. Skalet ska med andra ord vara kvar. Lägg dem sen i en kastrull med lock, fyll på med vatten så att det täcker, tillsätt 2 dl grovsalt per liter vatten och koka potatisen under lock tills skalet är skrynkligt och potatisen känns klar. Under tiden den kokar gör du såsen.

MOJO ROJO

400 gram färska röda tomater
1 st röd paprika
1 st chilifrukt, färsk medelstor
3 st skivor av “gammalt” vitt bröd
2 msk rödvinsvinäger
3 st vitlöksklyftor
1,5 tsk malen spiskummin
1,5 msk paprikapulver
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk torkad körvel
0,5 dl olivolja
salt efter tycke och smak
Mojo rojon kräver lite mer arbete. Börja med att skala och rensa paprikan (vill du kan du rosta paprikan innan), klyfta tomaterna, skär brödet i bitar, tag ur kärnorna ur chilin och skala vitlöken. Skär sen allt i små bitar och mixa alltihop med vinägern och olivoljan.
Tillsätt spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar och torkad körvel, mixa igen och smaka av med salt. Om såsen känns för tjock så går det bra att späda med lite vatten. Sen är det bara att lägga upp de heta potatisarna i en fin skål eller på ett djupt fat och hälla över den underbart goda såsen. ¡Buen provecho!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar