Etiketter

tisdag 24 februari 2009

Chilikryddad kyckling

Det är socker i kryddblandningen. Har man sockerfobi får man väl strunta i sockret. De köpta kryddblandningarna innehåller också socker.

4 port

ca 400 g kyckling i strimlor
olja el smör att steka i
1-2 msk texmexkrydda
2 msk pressad citron
Fräs kycklingstrimlorna lite lätt i stekpanna. Strö över texmexkrydda och stek tills kycklingen fått fin färg. Pressa över citron. Smaka av.

Texmex-krydda

3 msk salt
2 msk socker
2 msk chilipeppar
1 msk chili flakes
3 msk spiskummin
1½ msk paprikapulver
3 msk oregano

Blanda alla kryddorna i en burk. Receptet ger ca 2 dl.

Guacamole
4 port

2 mogna avokador
1 tomat
½ rödlök
1 vitlöksklyfta
½ citron
1-2 krm chiliflakes
½ tsk salt

Dela avocadon. Gröp ur fruktköttet. Skölj, kärna ur och finhacka tomaten. Skala och finhacka löken
Mosa och blanda ihop avocado, tomat och lök. Pressa i vitlök och pressa över citronen. Smaka av med chiliflakes och salt. (Om kärnan får ligga kvar i guacamolen så brukar färgen hålla bättre!)

Salsa Cruda – tomatsalsa
4 port

4-5 färska tomater
1 rödlök
1 färsk chilipeppar el ½-1 tsk chili flakes
1-2 vitlöksklyftor
Salt
1 lime
ev färsk koriander el basilika
Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Finhacka tomaterna. Skala och finhacka löken. Dela chilin, ta bort kärnor och mellanväggar, men spara dem. Finhacka chili och vitlök. Blanda tomater, lök och chili. Pressa över lime och salta. Rör ner koriander strax innan servering. Om du vill ha starkare salsa kan du blanda i de finhackade mellanväggarna och fröna från chilin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar