Etiketter

tisdag 24 februari 2009

MEXICANSK HET GRYTA

4 port

500 g Färsk skinka
2 msk Kinesisk soja
3 dl Vatten
1 st Köttbuljongtärning
1 st Gul lök
2 st Paprikor
2 st Vitlöksklyftor
1 msk Tomatpuré
1 st Färsk chilipeppar
1 tsk Salt
2 tsk Chilipeppar
2 msk Vetemjöl
0,5 dl Vatten

Skär köttet i strimlor. Blanda köttet med sojan och chilipuvret. Skala och skär löken i bitar. Skär paprikan i strimlor. Koka upp vatten och buljontärning i en kastrull. Lägg ner kött, lök och paprika lite i taget så att buljongen hålls kokande. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, hackad chilipeppar och salt. Låt grytan koka på svag värme under lock i tio minuter. Blanda vetemjöl och kallt vatten och rör ner i grytan. Låt grytan koka ytterligare fem minuter. Servera med ris, pasta eller nachips, oliver och tomatsallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar