Etiketter

tisdag 24 februari 2009

Smördegsinbakad lax med pecoriniost och spenat

4 fryst laxbitar
700 g färsk spenar
1 msk grovsalt
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 krm muskot
4 smördegsplattor
1 msk vetemjöl
50 g pecorinoost
1 ägg till pensling
salt o vitpeppar

koka spenat i saltat vatten ca 4 min
hacka vitlök
hetta upp olja o i med vitlök sen spenat krydda med salt peppar o muskot
låt svalna

strö mjöl på bakbord kavla ut smördeg i 8 bitar lägg spenatröran på 4 bitar
lägg på lax o skiva pecorinoost mer spenat pensla med vatten på kanten o vik ihop viken kant runt . Stick några hål i paketet och pensla med ägg.200 gr i 20-25 min. Låt vila på plåten 5 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar