Etiketter

tisdag 24 februari 2009

Pasta med tre ostar och en böna

Såg detta recept på aftonbladet och en dag ska jag göra detta - låter så gott.


för 4 portioner

446 kcal/person

200 gram pasta, helst penne

200 gram lök

(en medelstor lök=ca 100g)

4 klyfta vitlök

3 msk hackad persilja

5 st hackade soltorkade tomater

2 msk olivolja

800 gram krossade tomater

(en burk krossade tomater=ca 400g)

1 tsk oregano

400 gram röda bönor på burk

75 gram tärnad fetaost

2 tsk socker

50 gram riven ost

75 gram mozzarella

4 msk ströbröd

salt och peppar

Tillagning:

1. Sätt igång pastakoket.
2. Sätt igång ugnen på 250 grader.
3. Skala och hacka löken och vitlöken.
4. Hacka persiljan och de soltorkade tomaterna grovt.
5. Hetta upp oljan i en stor gryta eller kastrull och fräs löken och vitlöken. Den ska bara mjukna inte brynas.
6. Häll i tomaterna, persiljan, de soltorkade tomaterna och oreganon. Koka ihop i 5 minuter.
7. Häll i bönorna, fetaosten och sockret. Koka ihop ytterligare 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
8. Blanda med den färdigkokta pastan och lägg i en vid ugnssäker skål eller i en liten långpanna.
9. Strö över riven ost, skivad mozzarella och till sist ströbröd.
10. Gratinera i ugnen till osten smält och fått lite färg.

Gott att dricka till: Mezzacorona - 22951

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar