Etiketter

tisdag 24 februari 2009

Grillad fjällfisk med prickig sås

4 portioner
Tillagningstid ca 30 min

4 filéer à ca 150 g av fjällröding
eller annan fisk
olja, smör eller margarin
ca 1 tsk salt
svartpeppar

Sås:
1 burk crème fraiche, gärna lätt
ca 4 msk rom av valfri sort
hackad dill
salt, peppar

1. Låt gärna skinnet vara kvar på färsk fisk. Snitta dem i så fall lätt på skinnsidan.
2. Pensla fisken med olja. Om grillpanna ska användas behöver den också penslas så att inte fisken fastnar. Grilla filéerna 2-4 min per sida, tiden beror på hur tjocka filéerna är. Eller stek fisken, ev panerad, i fett i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Blanda crème fraiche med rom, dill, lite salt och peppar.
Servera med kokt potatis, gärna pressad, och citron att pressa över fisken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar