Etiketter

fredag 13 februari 2009

Pepparkaksrulltårta m smal saffranskräm

Cirka 20 bitar, 45 minuter

4 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 msk pepparkakskrydda
500 g kesella vanilj
1 brev saffran


  • Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.
  • Blanda potatismjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en annan bunke.
  • Rör ner blandningen i smeten.
  • Täck en långpanna med bakplåtspapper.
  • Häll ut smeten och grädda i 5-10 minuter i 225 grader eller tills smeten stelnat.
  • Prova med sticka.
  • Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
  • Drag försiktigt av papperet som kakan gräddats på.
  • Låt svalna.
  • Blanda kesella vanilj med saffran.
  • Bred ut krämen på hela kakan.
  • Rulla försiktigt ihop till en rulle och lägg in i kylen.
  • Skär i skivor precis innan serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar