Etiketter

tisdag 24 februari 2009

Kyckling saltimbocca

Kycklingfiléer som hoppar in i munnen! Saltimbocca betyder ”hoppa in i munnen” på italienska. I orginalrecepet använder man kalvkött.

(4 personer)
4 kycklingfiléer
4 stora skivor lufttorkad skinka
8 stora blad färsk salvia eller 2 tsk torkad
1 dl torrt vitt vin
1/2 apelsin

Pasta
parmesan
1 dl gräddesaltpeppar

Så här gör du
1. Starta ugnen på 200 grader.
2. Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra dem försiktigt.
3. Dela på skinkskivorna och vira in de halva kycklingfiléerna i varsin bit skinka. Ett stort blad salvia eller flera små/torkad ska också vara med i paketen.
4. Häll i det vita vinet och pressa i apelsinen i en ugnssäker form.
5. Lägg ner kycklingpaketen och stek i ugnen i 15 minuter.Kyckling ska vara genomstekt för att ta kål på de läskiga magsjukebakterier som ibland finns i köttet. Men låt inte filéerna stå inne för länge. Då blir de rysligt torra och tråkiga.
7. Koka pastan medan kycklingen står i ugnen.
8. Riv några matskedar av parmesanosten och blanda med grädden.
9. Rör ner i den färdigkokta spagettin.10. Servera kycklingpaketen med pastan och stekskyn. Tomatsallad med mozzarella är inte dumt till. DryckestipsSaltimbocca är trevligt och italienskt. Det är chianti också.Ruffino Chianti (2310) Italien, 67 kronor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar