Etiketter

fredag 13 februari 2009

Grönsakspaj

En sats ger 6 bitar.

Pajdeg:
180 g vetemjöl
75 g smör
1 st lätt kesella

Fyllning:
3 st ägg
1 st lätt kesella , 1%
75 g fetaost
1 st vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Grönsaker:
3 dl broccolibuketter
1 st purjolök , liten
1 st röd paprika
1 msk olivolja
5 st tomater , soltorkade och marinerade
10 st oliver , gärna med kärna
75 g fetaost

Ett bra recept på en paj som både är smakrik och relativt smal har vi fått av Inger. Så här i grönsakssäsongen kan man variera grönsakerna efter smak och tillgång.

Gräddas den i mikrovågsugn krisppanna tar det ca 15-18 min.

Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör hastigt till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, 24 cm. Ställ kallt ca 30 min.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

Fyllning:
Blanda ägg och kesella. Smula ner fetaosten. Pressa i vitlöksklyftan. Salta och peppra.
3. Grönsaker: Förväll broccoli i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av väl i durkslag. Strimla purjolök och paprika och fräs dem i olivolja några minuter. Strimla de soltorkade tomaterna.

4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 min. Lägg i grönsakerna, smula i fetaosten och häll över fyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 35 min eller tills den stannat och fått lite färg

Källa: Expressen/Allt om mat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar