Etiketter

tisdag 24 februari 2009

Pesto och Parmesanlax

Skär skåror i en laxsida så att de går ända ner till skinnet, men inte igenom. Lägg i en ugnseldfast form (smord). Blanda sedan ca 1/2 burk valfri pesto (körde med röd sist) med massor av parmesan som du rivit fint. Det ska bli en hanterbar massa av det och inte ett gegg...

Klutta ner pestoröran i alla skåror och putta tillbaka laxen så den får filéform igen. Det är ju lite kleggigt peston, så det funkar bra som lim.

På med lite salt & peppar (mindre salt om det är en salt pesto), och häll en matlagningsgrädde över. In i ugnen på umm... 175 grader tills laxen är klar. Tiden beror helt på filéns tjocklek och sånt.

När det är nästan klart så brukar jag vispa ner lite maizenaredning i såsen brevid laxen och låta den gå ett par minuter till i ugnen.

Servera med sallad, grönsaker, ris/bulgur/pressad potatis/quinoa eller liknande som man kan suga upp den goa såsen med

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar