ca 24 stora kakor
5 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1/2 tsk kryddpeppar
1/4 tsk vitpeppar
225 g smör, rumsvarmt
1 dl kakao
2 ägg
2 tsk vaniljextrakt (vaniljsocker går bra)
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°C. Förbered två plåtar med bakplåtspapper.
Blanda socker och alla kryddor i en skål. Ta undan 1 dl och lägg på en tallrik med kanter.
Vispa ihop smöret med socker och kryddorna, använd elvisp. Det ska bli riktigt fluffigt. Tillsätt kakao, och vispa ordentligt. Tillsätt äggen och vaniljen, och fortsätt vispa. Rör sen ner, eller vispa på mycket låg hastighet, mjöl och bakpulver.Rulla bollar av smeten, ungefär som stora valnötter. Rulla dem i socker-kryddblandningen som du tog undan förut. Placera på plåt, och platta till något med handen. Jag fick plats med tolv kakor per plåt - de flyter ut en hel del så lägg inte alltför tätt.Grädda i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Receptet hittade jag på aff's matsnack och jag tackar http://annesfood.blogspot.com
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar