Ett stort kalkonlår
2 msk flytande honung (jag tog bara en)
2 msk ljus rom
1 pressad lime
5 g krossade grönpepparkorn
1/2 tsk curry
1 citron
Vitlöksklyftor
10 g smör
Salt
Dagen innan, blanda honung, lime, rom, curry och peppar. Marinera kalkonen i blandningen över natten.
Häll av och spara marinaden. Lägg i ugnssäkert fat. Pensla med smält smör, salta. Lägg hela vitlöksklyftor med skal runt om. Stek i ugn 20 min i 210°
Skiva citronen och lägg skivorna på kalkonlåret, häll över marinaden. Stek vidare upp till 25 min, ös med marinaden ibland.
Låt svalna helt.
Jag serverade en potatissallad med haricots verts och tomater i till. Annars kan nog potatisgratäng passa.
Etiketter
- asiatiskt (11)
- Bakverk (65)
- bloggtips (2)
- Bröd (20)
- Choklad (23)
- Efterrätter (37)
- Fisk (37)
- Fläskkött (18)
- Frukost (4)
- förrätt (3)
- Godis (8)
- grytor (4)
- grönsaker (1)
- husmanskost (1)
- Indiskt (2)
- Jul (1)
- Kakor (10)
- kalla såser (14)
- Kassler (2)
- Kyckling (33)
- Köttfärsrätter (13)
- Lamm (1)
- LCHF (1)
- Länkar (1)
- mexikanskt (4)
- mjuka kakor (9)
- nötkött (16)
- Ost (6)
- Paj (9)
- Pasta (15)
- Potatis (5)
- Röror (6)
- sallad (2)
- Skaldjur (25)
- Soppa (23)
- Svamp (3)
- Varma såser (5)
- Vegetariskt (24)
- Vilt (2)
- Äggrätter (5)
- Övrigt (23)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar