400g hallon
150g havregryn
325g socker
50g smör
3 ägg
2 msk maizena
1 vaniljstång
1 ½ crème fraiche 38%
500g ricotta- eller annan färskost
Karamellisera 75 g socker i en stekpanna, tillsätt smör och havregryn. Häll det i en form och låt smeten kylna av.
Blanda äggulor, resten av sockret, 1 msk maizena och vaniljmärg i en skål
Vispa ihop blandningen och blanda i crème fraiche och färskost med en sked. Vispa äggvitorna tills de blir hårda och blanda slutligen försiktigt i dessa också.
Fördela massan på havregrynsbotten och baka kakan på 175 grader i 50-60 min. Stäng av och låt kakan kylna av i ugnen.
Koka hallonen med lite vatten och socker, mixa dem, sila bort kärnorna och häll tillbaka i kastrullen, Tillsätt 1 msk maizena, koka upp det och kyl av innan det fördelas över kakan med en spatel.
Ställ kakan i kylskåpet tills den har hårdnat. Servera ev med sockerbeströdda hallon
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar