Etiketter

fredag 13 februari 2009

Chokladtårta med glögglasyr

10-12 bitar

4 ägg
3 dl socker
125 g smör
1½ dl starkt kaffe
1 dl kakaopulver
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ev ströbröd

Glasyr: 2½ dl florsocker
75 g smör
1 ägg
1 dl kakao
3 msk starkvinsglögg

Garnering:

färska fikonkumquat

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten (24 cm).
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Smält smöret och blanda med kaffe och kakao.
4. Blanda ner den kalla smälta smörblandningen och mjölet blandat med bakpulver. Rör till jämn smet. Häll det i formen och grädda ca 40 minuter på nedersta falsen.
5. Blanda samtliga ingredienser till glasyren. Vispa den smidig med elvisp.
6. När kakan är färdiggräddad och kall, lägg den på ett tårtfat. Bred glasyren på hela kakan. Garnera med fikon i klyftor och skivad kumquat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar